Ervaren Interactie Ontwerper

Solliciteer nu

Ervaren Interactie Ontwerper

Voor IN10 is het verbinden van creativiteit, technologie en empathie een succesvolle formule, waardoor we voor sterke merken veel mooie digitaal werk mogen maken. Daarom zoeken we een Interactie Ontwerper ter versterking van ons design team.

FULL-TIME · ROTTERDAM

De functie

Als Interactie Ontwerper speel je een cruciale rol in de totstandkoming van de gebruikerservaring van digitale services. In een multidisciplinair team met o.a. visual designers, developers, projectmanagers, strategen en contentmakers neem jij het voortouw om de strategie van een project te vertalen naar een overtuigend ontwerp. Je verdiept je in de doelen van de klant, de behoeften van de eindgebruiker, overziet de technische gevolgen van jouw beslissingen en weet daardoor grip te houden op de scope van het project. Je vertaalt dit naar schetsen, flows, wireframes en prototypes en weet zowel je team als de klant te enthousiasmeren voor de gekozen richting.

Wat doe je als Interactie Ontwerper bij IN10

Als Interactie Ontwerper werk je aan je eigen projecten. De ene keer is dit een website, de andere keer een platform, slimme tool, digitale campagne, app of een experimenteel project met de allernieuwste technologie in de fysieke wereld. Je hebt veel ruimte om je eigen beslissingen te nemen, maar werkt altijd samen met de rest van het (design) team, dus je staat er niet alleen voor. Je begeleidt je minder ervaren collega’s en stagiairs om net zo goed in het vak te worden als jij.

Wie ben jij?

Je kan complexe vragen en uitdagingen doorgronden en je verplaatsen in de behoeftes van gebruikers. Je bent in staat om vanuit je analytisch vermogen en creativiteit, concepten te ontwikkelen die zowel de zakelijke ambitie van de klant als de behoefte van de gebruiker overstijgen. Je gaat hiervoor onderzoekend en conceptueel te werk, maar bent ook kritisch en in staat om knopen door te hakken. Binnen korte tijd zet jij het fundament neer waarop je met het team kan doorwerken. 

Onze ideale Interactie Ontwerper:

 • Heeft HBO/WO werk- en denkniveau. Heeft minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie bij een creatief digitaal bureau en heeft aantoonbare ervaring met complexe UX vraagstukken. Onze voorkeur gaat uit naar een senior of een ervaren medior die graag wilt doorgroeien naar senior.
 • Is communicatief sterk en weet zich (mondeling en schriftelijk) professioneel uit te drukken in het Nederlands en Engels.

 • Kan zijn/haar keuzes, concepten en uitgewerkte interactie ontwerpen, zowel verbaal als visueel overtuigend presenteren. 

 • Kan interviews afnemen, workshops faciliteren en heeft ervaring met Agile werken.
 • Vind het leuk om minder ervaren collega's te coachen.

 • Kan goed functioneren in een creatieve, innovatie gerichte omgeving waar je bij meerdere projecten tegelijkertijd betrokken bent. Hierbij kan je switchen tussen conceptueel denken aan de start van een project en nauwkeurig detailleren in de doorontwikkeling.

 • Is nieuwsgierig, vind het leuk om nieuwe design methodes en tools te gebruiken en is goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, binnen en buiten het vakgebied.

 • Test zijn/haar prototypes met echte gebruikers of gebruikt A/B testen om de designs te valideren, maar weet dat ook eigen designs beter worden van een trial and error aanpak.
 • Heeft kennis van de mogelijkheden en beperkingen van development en motion design.
 • Houdt van slechte grappen, giphy’s en tafelvoetbal.


Wat IN10 voor jou kan betekenen

 • Projecten voor toonaangevende merken in een open, creatieve en innovatie gerichte cultuur.
 • Gezellige collega’s die, net als jij, een sterke drive hebben voor kwaliteit.
 • Een goed salaris dat past bij je staat van dienst incl. reiskostenvergoeding en pensioen.
 • Opleidingsmogelijkheden en ruimte om events en congressen te bezoeken.
 • Regelmatig mooie feestjes en zo nu en dan een onvergetelijke trip.
 • Een Macbook en ander digitaal gereedschap dat je graag gebruikt.
 • Ruimte om het verschil te maken in de verdere ontwikkeling van IN10 als creative digital agency.
 • Veel ruimte om je verder te ontwikkelen.

Over IN10

IN10 is een creative digital agency. Als uitvinders van ‘Digital Hospitality’, werken wij met 60 specialisten aan het creëren van innovatieve, creatieve experiences die mensen en merken verbinden. IN10 helpt organisaties en merken bij visie en positionering (ideate), design & development (create) en bereik & binding (activate). Daarbij dagen we opdrachtgevers met lef uit om de beste in hun domein te zijn en staan we naast de klant in het bereiken van hun doelstellingen.

Dat doen we voor onder andere: Instax, VPRO, NOC*NSF, Anne Frank Stichting, IFFR, Rotterdampas, nhow hotels, Dierenbescherming, Port of Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, Nederlands Fotomuseum en andere toffe merken.

Check onze site voor cases.

#in10leven